Meteen naar de inhoud

Toneelgroep Phoenix is één van de langst spelende toneelgezelschappen van de bruisende stad Bergen op Zoom. Het meenemen van het publiek in vooral komische stukken staat centraal in de voorstellingen van Toneelgroep Phoenix.

Het gezelschap staat bij iedere productie onder leiding van een nieuwe regisseur. Hiermee wordt de groep iedere keer uitgedaagd in het spel en het publiek wordt getrakteerd op verrassende voorstellingen. Toneelgroep Phoenix wil een gezelschap zijn waar Bergen op Zoom trots op is en het publiek benieuwd naar blijft.

Verrassende producties en ontwikkeling
Als één van de doelen heeft Toneelgroep Phoenix het ontwikkelen van de groep. Buiten de workshops en trainingen slaat Phoenix haar vleugels ook uit naar andere activiteiten. Denk hierbij aan het straattheater. Tijdens evenementen zoals de Krabbefoor is Toneelgroep Phoenix aanwezig om het winkelende publiek te vermaken met theater.

Gezelschap
Ons gezelschap bestaat uit een enthousiaste spelersgroep variërend in leeftijd, achtergrond en ervaring. De spelers worden versterkt door een aantal vrijwilligers die de productie in goede banen leiden en voorzien van de mooiste decors en attributen. Een eigen team waar Toneelgroep Phoenix trots op is!

Wil je met ons meespelen?
We vinden het leuk om van je te horen! Ieder jaar spelen we ten minste één productie verdeeld over meerdere voorstellingen. We vinden het altijd leuk om met nieuwe spelers kennis te maken!

Heb jij ambitie om toneel te spelen? Dan nodigen we graag uit om een kijkje te nemen tijdens één van onze repetities. Zo kunnen wij, maar ook jij, kennis maken. Bevalt het? Dan plannen we een auditieronde.

Toneelgroep Phoenix repeteert normaalgesproken één avond in de week op woensdagavond. In overleg met de spelersgroep, plannen we ook een aantal werkdagen in om te repeteren. De voorstellingen van de hoofdproductie vinden vaak in het voorjaar rond april / mei plaats afhankelijk van de beschikbaarheid van de spelersgroep, de regisseur en speellocatie.